Asigurari pentru Persoane Fizice

Iti oferim asigurarea potrivita pentru casa, masina si familia ta

Asigurari pentru persoane

Asigurat - persoana fizica avand cetatenia romana, care calatoretec in afara Romaniei, in urmatoarele scopuri:

 • turist;
 • afaceri;
 • soferi profesionisti;
 • elevi / studenti;
 • persoane care lucreaza in strainatate avand contract de munca la angajator.

Durata pentru care te poti asigura este de minimum 3 zile si pana la 365 de zile.

Acopera, in limita sumei asigurate, ca urmare a producerii unui accident sau a unei imbolnaviri imprevizibile in timpul calatoriei, costurile si cheltuielile impuse de acordarea in regim de urgenta a urmatoarelor servicii medicale:

 • Asistenta medicala de urgenta: consultatie si diagnosticare, tratament si medicatie, spitalizare, interventie chirurgicala (inclusiv anestezie si utilizarea salii de operatie); tratament dentar (in sublimita prevazuta in conditiile de asigurare) acordat urmare a unui accident sau a unei crize acute, pentru calmarea durerii;
 • Transport medical de urgenta: cheltuielile cu transportul medical de urgenta al Asiguratului, necesar si recomandat de medic, in tara straina, de la locul urgentei medicale aparute pana la cea mai apropiata unitate medicala abilitata sa acorde ingrijirea medicala adecvata urgentei;
 • Repatriere:
  • Repatriere medicala – repatrierea in Romania, daca te afli in imposibilitatea de a te deplasa ca urmare a producerii unui risc asigurat, organizata de serviciul de asistenta pus la dispozitie de catre Asigurator;
  • Repatriere in caz de deces.
 • Suplimentar: sporturi de agreement/ pierderea bagajelor.

Sume asigurate: planuri de acoperire cuprinse de regula intre 5.000 euro si 50.000 euro.

Atentie!

Politele de asigurare de calatorie in strainatate pot contine planuri de asigurare diferite, fransize, sau limite de despagubire inferioare sumei asigurate pentru anumite riscuri (tratament dentar, repatriere, s.a.).

Daca in timpul calatoriei in strainatate ai o problema urgenta de ordin medical, poti suna la numarul te telefon inscris pe polita de asigurare si te poti prezenta la orice unitate medicala cu asigurarea medicala achizitionata de la Iris AG Broker de Asigurare.

Ulterior avizarii telefonice a urgentei medicale si dupa verificarea riscurilor asigurate, cazul va fi preluat de partenerii asiguratorului din strainatate care vor garanta unitatii medicale, costurile medicale, in limita sumei asigurate pentru care ai optat.

In majoritatea cazurilor, pacientii sunt externati fara a plati cheltuielile medicale, iar la reintoarcerea in tara, toate actele medicale impreuna cu o declaratie, vor fi inainte societatii de asigurare pentru dosarul de dauna.

Daca ai nevoie de un ajutor privit alegerea politei de asigurare, a planului de asigurare sau in caz de dauna, ne poti contacta pe email la adresa iris@asigurador, sau ne poti contacta la tel. 0724 259 816, sau 0722 509 937.

Iris AG Broker de Asigurare, va doreste calatorie placuta!

Asigurarile de sanatate private se pot incheia individual sau pentru grupuri de persoane si pot fi personalizate in functie de acoperirile solicitate, sau de bugetul disponibil.

Specialistii nostri te vor ajuta cu informatiile de care ai nevoie si serviciile pe care le astepti si le meriti.

 

Pentru ca sanatatea este importanta, iata care sunt pe scurt avantajele unei asigurari private de sanatate:

 • Ofera protectie financiara in cazul unor afectiuni medicale
 • Ofera siguranta tratamentului corect si la timp
 • Ofera acces la servicii medicale complexe sau de baza, imediat, la mai multe clinici private
 • Este usa de acces catre orice medic din Romania sau chiar din afara Romaniei
 • Este deductibila pentru angajator de la impozitul pe venit si contributiile sociale, iar pentru angajat de la contributiile sociale
 • Ofera acces la conditii speciale de spitalizare, ingrijire medicala si tratament

Asigurarea privata de sanatate prezinta urmatoarele avantaje in comparatie cu un plan medical de tip abonament la o clinica: 

 • Ofera libertatea de a alege orice unitate medicala din Romania si orice medic, in functie de planul de asigurare ales;
 • Trimiterile catre investigatii, proceduri medicale si analize de laborator pot fi acordate de catre orice medic; nu se impune trimitere din partea medicilor din retea;
 • Acopera costurile spitalizarii, interventiilor chirurgicale sau ale altor servicii medicale;
 • Investigatiile medicale complexe pot fi decontate daca sunt incluse in planul de asigurare (ex. RMN, PET-CT);
 • Costurile cu nasterea (naturala sau cezariana) pot fi acoperite la cerere in anumite conditii;
 • Deductibilitatea fiscala a asigurarii de sanatate este reglementata de Codului Fiscal.

Noi te ajutam sa gasesti asigurarea de sanatate potrivita nevoilor tale. Contacteaza-ne pe email iris@asigurador.ro sau la tel 0722 509 937 / 0724 259 816.

Dupa incheierea asigurarii, fiecare asigurat primeste un card, o brosura de prezentare a planului de asigurare si conditiile aplicabile.

In functie de asiguratorul ales accesul la servicii se face prin Call Center sau cu programare direct in clinici. 

In cazul accesului in reteau de parteneri agreati ai asiguratorului, serviciile medicale sunt decontate intre asigurator si clinica, fara a presupune o plata din partea asiguratului.

In cazul accesarii unei unitati medicale ce nu se afla in reteaua agreata a asiguratorului, angajatul plateste costul serviciilor medicale pe loc si apoi trimite asiguratorului documentele justificative pentru rambursarea costurilor, daca serviciul este acoperit de polita.

Rambursarea costurilor se face in cel mai scurt timp posibil de asigurator direct in contul bancar al angajatului.

Se pot accesa servicii medicale de la o simpla consultatie pana la interventii chirurgicale si tratamente complexe.

Asigurarea de accidente de persoane,  iti acorda tie si familiei tale suportul financiar necesar in cazul unor evenimente nefericite cum ar fi decesul  sau invaliditate permanenta (totala sau partiala) din accident.

Aceasta asigurare este mult mai ieftina decat o asigurarea de viata si nu implica un contract pe termen lung (asigurarea de accidente se incheie de regula pentru 1 an).

Iti ofera solutii pentru evenimentele neprevazute, precum si o stabilitate financiara pentru tine si familia ta:

 • Protectie financiara in cazul unui eveniment asigurat
 • Flexibilitate, prin posibilitatea de a personaliza pachetul de beneficii, prin atasarea unor acoperiri suplimentare la asigurarea de baza la tarife preferentiale
 • Posibilitatea de a alege servicii medicale private sau de stat, in tara sau in strainatate
 • Posibilitatea de a beneficia de protectie in timpul indeplinirii sarcinilor de serviciu, in timpul deplasarilor in interes de serviciu, in tara si in strainatate;

Riscurile acoperite sunt următoarele:

(i) deces;

(ii) invaliditate permanentă.

Accident: eveniment întâmplător şi imprevizibil care afecteaza cursul normal al vieţii, provocând răniri, mutilări sau chiar decesul. Acesta este un eveniment subit, provenit din afara şi fără voina Asiguratului, care a pricinuit, oricare din riscurile numite în Poliţă.

Eveniment asigurat: orice accident precizat în condiţiile de asigurare, produs din cauzele precizate în acestea, în mod accidental, care apare sau începe să se manifeste în timpul perioadei asigurate şi în urma căruia se naşte dreptul de a primi indemnizaţia.

Costuri reduse ale asigurarii de accidente pentru tine, dar și pentru cei apropiați, in comparatie cu o asigurare de viata.

Asigurarea de viata are de regula o componenta de protectie (accidente) si una de investitie (acumulare). Prin asigurarea de accidente, protectia din asigurarea de viata este acoperita, urmand ca diferenta de prima de la asigurarea de viata sa o gestioneti dupa cum doresti.

Ai la dispozitie multiple planuri de acoperire adecvate nevoii tale de protectie si bugetului tau.

Nu trebuie sa efectuezi analize medicale

Asigurarea se adreseaza oricarei persoane, careia i s-au recoltat la nastere celule stem si este proprietar al unui depozit de celule stem proprii stocate intr-o banca depozitara autorizata, precum si parintilor si fratilor/surorilor naturali.

 

Poate fi Asigurat Principal orice persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii de eligibilitate:

- are dreptul la pachetul de servicii medicale de baza in temeiul asigurarilor sociale de sanatate, conform prevederilor legale aplicabile in Romania si

- are celule stem recoltate la nasterea sa, stocate intr-o banca specializata.

Pot fi Asigurati Aditionali mama, tatal, fratii, surorile Asiguratului Principal, cu conditia ca acestia sa aiba dreptul la pachetul de servicii medicale de baza in temeiul asigurarilor sociale de sanatate, conform prevederilor legale aplicabile in Romania. Nu pot fi cuprinsi in asigurare fratii/surorile Asiguratului Principal, nascuti dupa data incheierii contractului de asigurare.

Acoperirea conferita de produsul de asigurare este de tip suplimentar, in cadrul careia Asiguratorul suporta total sau partial plata pentru orice tip de servicii necuprinse in pachetul de servicii medicale de baza (acoperite de Asigurarile sociale de stat).

Asigurarea pentru transplant cu Celule Stem este o asigurare completa care iti acopera costurile /cheltuielile generate de necesitatea efectuarii transplantului autolog si/sau alogen cu celule stem hematopoietice proprii sau cu celule stem hematopoietice provenind de la asigurat si utilizate pentru mama, tatal, fratii si/sau surorile asiguratului, recoltate din cordonul ombilical.

Plata serviciilor medicale de specialitate – costuri/cheltuieli medicale necesar a fi efectuate pentru:

 • Teste si proceduri pre-transplant, inclusiv tratamentul efectelor secundare;
 • Transplantul efectuat asiguratului cu celule stem proprii recoltate la nastere si/sau cu celule stem multiplicate din celule stem proprii (numai daca aceasta procedura este considerata procedura standard);
 • Transplantul efectuat asiguratilor aditionali nominalizati in polita de asigurare cu celulele stem proprii asiguratului, recoltate la nasterea acestuia si / sau cu celule stem multiplicate din celule stem proprii (numai daca aceasta procedura este considerata procedura standard);
 • Tratamentul efectelor secundare, complicatiilor care pot aparea dupa efectuarea transplantului, dar nu mai tarziu de 12 luni de la efectuarea transplantului;
 • Alte cheltuieli medicale aferente transplantului asigurat;
 • Costuri/cheltuieli suplimentare in sublimita a 10 000 euro (in total pe perioada) necesare asiguratului in deplasarile efectuate in vederea efectuarii interventiei de transplant, precum si pentru vizitele medicale pre si post transplant, dupa cum urmeaza:
 • Cheltuieli cu transportul asiguratului (inclusiv transport medical de specialitate) precum si a unui insotitor al acestuia;
 • Cheltuieli cu cazarea asiguratului, precum si a maxim doi insotitori al acestuia.

Beneficiile Asigurarii pentru transplant cu Celule Stem: 

 •  Acoperirea larga a asigurarii;
 •  Peste 60 de boli/afectiuni asigurate;
 •  Preluarea tuturor grijilor financiare in momente delicate;
 •  Plata rapida, in avans, a cheltuielilor medicale necesare efectuarii transplantului, direct clinicii sau unitatii medicale agreate in care se va efectua transplantul. 

Asigurari pentru autovehicule

Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi tramvaie au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule.

Încălcarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare/înregistrare a vehiculului până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării.

Atentie!
In cazul instrainarii unui vehicul in baza unor acte civile sub semnatura privata, pentru care exista o asigurare obligatorie RCA valabila, aceasta asigurare ramane in vigoare pana la data dobandirii calitatii de titular al inmatricularii/inregistrarii vehiculului de catre noul proprietar.

In cazul in care noul proprietar detine o asigurare obligatorie RCA pe numele sau, aceasta va fi considerata valabila chiar daca nu s-a efectuat procedura de inmatriculare/inregistrare pe numele sau.

 

Perioada de valabilitate:

Contractul RCA se încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului.

Termene de despagubire:

 • asigurătorul este obligat să comunice valoarea maximă de despăgubire, la cererea păgubitului sau a mandatarului acestuia, în termen de 7 zile calendaristice;
 • În termen de 30 de zile de la data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată, asigurătorul RCA este obligat fie să răspundă cererii părţii solicitante, formulând în scris o ofertă de despăgubire justificată, fie să notifice părţii prejudiciate în scris, motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire;
 • Despăgubirea se plăteşte de către asigurătorul RCA în termen de 10 zile de la data acceptării ofertei de despăgubire.

Limitele teritoriale de acoperire ale asigurarii RCA sunt urmatoarele:

 • teritoriul Romaniei;
 • teritoriul celorlalte state membre ale Sistemului Carte Verde (mai putin tarile excluse la optiunea asiguratorilor – tari barate, conform documentului Carte Verde).
 • pentru tarile barate din contractul RCA, se poate incheia separat asigurare CArte Verde cu plata suplimentara a primei de asiguarre calculata in functie de tipul autovehiculului si perioada de calatorie.

Decontarea directa

Serviciul auxiliar de gestionare a daunelor de către asigurătorii RCA a propriilor asiguraţi; nu afectează dreptul persoanei prejudiciate în urma unui accident auto produs de un vehicul asigurat RCA de a exercita acţiunea directă pentru recuperarea prejudiciului produs împotriva asigurătorului RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului auto
 
Decontarea directă este aplicabilă la îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) accidentele auto se produc pe teritoriul României;
b) vehiculele implicate în accidentele auto sunt înmatriculate/înregistrate în România;
c) prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor;
d) ambele vehicule implicate în accidentul auto au asigurare RCA valabilă la data evenimentului;
e) prejudiciile exclud vătămările corporale.

Limitele de despăgubire stabilite de către A.S.F. sunt:

 • pentru pagubele materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul
  persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte la un nivel de 1.220.000 euro,
  echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat
  de Banca Naţională a României;
 • pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial
  produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de
  despăgubire se stabileşte la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al
  pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.

Asigurătorii RCA acordă despăgubiri pentru prejudiciile produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie şi pentru cheltuielile făcute de aceştia în procesul civil, în conformitate cu:

a) nivelul impus de legislaţia statului membru pe teritoriul căruia s-a produs accidentul sau la nivelul legislaţiei din România în cazul în care acesta din urmă este mai mare;

b) nivelul impus de legislaţia din România, în cazul în care persoanele prejudiciate sunt cetăţeni ai unor state membre, în timpul unei călătorii ce leagă direct două teritorii în care se aplică Tratatul privind Uniunea Europeană şi Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, dacă nu există birou naţional auto competent pe teritoriul traversat în care s-a produs accidentul.

Despăgubirile se acordă în cuantum egal cu întinderea prejudiciului până la limita maximă de răspundere a asigurătorului RCA care este egală cu valoarea cea mai mare dintre limita de răspundere prevăzută în legislaţia aplicabilă, şi cea prevăzută în contractul RCA.

Bonus/Malus - sistem prin care asiguratul este încadrat în una dintre clasele de bonus (ceea ce conduce la reducerea primei de asigurare) sau în una dintre clasele de malus (ceea ce conduce la majorarea primei de asigurare), în funcţie de istoricul de daunalitate al acestuia în perioada de referinţă.

Sistemul bonus-malus este format din categoria de bază B0, 8 clase de bonus şi 8 clase de malus; clasa B0 este atribuită unui nou asigurat, fără istoric în asigurare.

Pentru aplicarea unui malus sunt luate în calcul evenimentele pentru care este plătită o daună în perioada de referinţă, în care se reţine responsabilitatea totală sau parţială a conducătorului auto.

Pentru menţinerea clasei de bonus/malus, prin contractul RCA părţile pot conveni posibilitatea răscumpărării, respectiv suportarea de către asigurat a contravalorii despăgubirii corespunzătoare a evenimentului, asiguratul compensând asigurătorului RCA cuantumul acesteia, ulterior achitării despăgubirii cuvenite persoanei prejudiciate.

 

Obiectul asigurarii:

 • autovehicule inmatriculate/inregistrate in Romania;
 • modificari constructive permanente;
 • echipamente suplimentare care sunt montate pe autovehiculele asigurate;
 • roti de rezerva si scule livrate de producatorul autovehiculului ca dotare standard.

 

 • coliziuni, zgarieri cu alte autovehicule, corpuri mobile sau imobile, persoane sau animale aflate in afara autovehicului;
 • corpuri mobile, persoane sau animale aflate in interiorul autovehiculului, ca urmare a producerii unui accident de autovehicul;
 • caderea autovehiculului in apa, in prapastie , caderea pe autovehicul a unor corpuri (copaci, blocuri de gheata sau de zapada, bolovani etc.), caderea unor corpuri pe cladirea in care se afla autovehiculul
 • derapari si rasturnari;
 • incendiu, trasnet, explozie;
 • ploaie torentiala, grindina, inundatie, furtuna, uragan, cutremur de pamant,prabusire sau alunecare de teren, avalanse de zapada;
 • actiunea apei de conducta (scurgere, refulare etc.);
 • greutatea stratului de zapada sau gheata format pe autovehicul sau pe constructia in care se afla acesta.
 • incendiu, dupa cum urmeaza: pagube produse prin afumare, patare, carbonizare sau diverse alte distrugeri cauzate de incendiu, precum si pentru avarieri cauzate de apa ca urmare a masurilor luate pentru salvarea autovehiculului sau a constructiei in care se afla acesta;
 • trasnet sau explozie, dupa cum urmeaza: pagube produse atunci cand trasnetul sau explozia s-a produs la distanta de autovehicul, daca trasnetul sau explozia a fost cauza daunei;
 • inundatie, dupa cum urmeaza: pagube produse de actiunea mecanica a apelor curgatoare sau a obiectelor purtate de apa;
 • furtuna, uragan, cutremur de pamant, prabusire, avalanse de zapada sau alunecare de teren(ex.: prabusirea unui copac lovit de trasnet, actiunea mecanica a obiectelor purtate de furtuna sau uragan, daramarea acoperisului sau constructiei in care se afla autovehiculul).
 • transportul autovehiculului, de la locul producerii evenimentului la atelierul de reparatii cel mai apropiat sau la locul de parcare sau garaj;
 • limitarea pagubelor, in cazul in care aceste costuri/cheltuieli sunt necesare in urma unor pagube produse de riscuri cuprinse in asigurare.
 • vandalism;
 • actiunea animalelor;
 • anvelope;
 • aspiratia apei in motor;
 • furt;
 • daune produse de autori necunoscuti;
 • regres RCA;
 • avarii ale elementelor vitrate;
 • daune cu regres service;
 • accidente persoane;
 • bagaje.

Asigurari de bunuri

Asigurarea obligatorie a locuintei: PAD

Asigurarea facultativa.

Atentie! Asigurarea facultativa a locuintei nu inlocuieste si nu se substituie politei de asigurare obligatorie a locuintei (PAD).

 

 1. locuinţa (casă de locuit, vilă sau apartament în bloc/vilă, avand destinatia de locuinta), incluzand si instalatiile fixe;
 2. anexele;
 3. bunurile conţinute în locuinţă (cu excepţia celor excluse prin conditiile de asigurare);
 4. răspunderea civilă faţă de terţi.

Asigurarea obligatorie (PAD): cutremur, inundatie, alunecare de teren.

Asigurarea facultativa:

Riscuri de baza: incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri, despagubind daunele directe, cat si daunele indirecte (carbonizare totala sau partiala, topire, avarii ale instalatiilor fixe care apartin cladirii asigurate, patarea cu fum, degajarea de gaze sau vapori) produse de evenimentele mai sus mentionate.

Dezastre naturale (peste limita prevazuta de lege): cutremur, inundatii, alunecari de teren;

Riscuri optionale: fenomene atmosferice (furtuna, grindina, ploaie torentiala, greutatea stratului de zapada sau de gheata si avalansa de zapada), prabusire de teren, prabusire de corpuri, coliziune cu autovehicule, greve, revolte, tulburari civile, boom sonic, vandalism, furt.

Riscuri suplimentare:

 • raspunderea civila fata de terti;
 • acoperirea daunelor provocate de apa de conducta si refulare;
 • avarii accidentale centrala termica;
 • fenomene electrice;
 • raspunderea chiriasului fata de proprietar;

Asigurarea obligatorie (PAD): 20.000 Euro sau 10.000 Euro (in functie de constructie).

Asigurarea facultativa:

 • Pentru Clădiri:

Valoarea de inlocuire de nou;

Valoarea de piata;

 • Pentru Continutul cladirilor:

Valoarea de inlocuire de nou.

Regula proportionalitatii:

Daca sumă asigurată este inferioară valorii bunului, in caz de dauna, despăgubirea cuvenită se reduce corespunzător raportului dintre suma asigurată prevăzută în contract şi valoarea bunului.

Important la incheierea asigurarii:

 • Stabilirea Sumelor Asigurate
 • Informatii furnizate Asiguratorului
 • Autorizatii necesare functionarii
 • Clauze suplimentare incluse
 • Riscuri/ Excluderi din conditiile de asigurare
 • Tipurile de fransize
 • Obligativitatea efectuarii inspectiei de risc

Pasii pentru personalizarea ofertei de asigurare:

 • Identificarea bunurilor asigurabile
 • Stabilirea valorilor de asigurare (Sume Asigurate)
 • Selectarea acoperirilor/ riscurilor care se vor asigura
 • Alegerea planului de rate
 • Alegerea fransizelor
 • Completarea chestionarului de asigurare

Fransiza:

Partea din prejudiciu suportată de Asigurat, stabilită fie ca valoare fixă, fie ca procent din suma asigurată ori din limita / sublimita de răspundere, fie ca procent din daună.

Furnizarea informatiilor relevante:

 • Prin cererea de asigurare sunt furnizate informatii pentru analizarea riscului asigurat si cotarea primei de asigurare. Este important ca acestea sa fie completate cat mai riguros si corect.
 • Nu se acorda despagubiri, daca, se constată neadevăruri, falsuri, aspecte frauduloase, omisiuni care conduc la inducerea în eroare a asiguratorului.

Asigurari persoane fizice

Iris AG Broker de Asigurare va ofera nu numai posibilitatea de a compara ofertele de asigurare, ci va ofera si informatiile de care aveti nevoie pentru a face procesul de incheiere a asigurarii mai usor.

 • Acceseaza tipul de asigurare pentru care doresti sa primesti oferta si afla mai mult despre riscurile acoperite de asigurare

 • Completeaza si transmite formularul de mai jos, mentionand tipul asigurarii solicitate

 • Compara in acelasi timp ofertele de asigurare si alege polita de asigurare de la asiguratorul preferat.

TOP